در تمامی حوزه های خدماتی و مشاغل تضمین پایان کار و کیفیت خدمات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مبل شویی در محل بیش از هر حوزه ای با بحث ضمانت در ارتباط است که توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات به مشتریان داده می شود.
نگهداری و مراقبت از مبلمان به گونه ای که دچار خرابی و کثیفی نشوند یکی از بزرگ ترین دغدغه ها برای افرادی که از انها استفاده می کنند، محسوب می شود. زیرا مبلمان از وسایل گران قیمت و رفاهی به شمار می روند و تعویض انها هزینه هنگفتی را طلب می کند.
در حال حاضر مبل به یک عنصر رفاهی و تاثیر گذار در محیط داخلی تبدیل شده است و میزان استفاده از انها در خانه های امروزی بسیار بالا است. استفاده بلند مدت از انها احتمال کثیفی و لکه شدن انها را افزایش می دهد.
طی سال های اخیر تنوع مبلمان بسیار زیاده شده است و در طرح و سبک های مختلفی تولید و عرضه می شوند. استفاده از پارچه های گران قیمت عامل اصلی افزایش قیمت مبل است.
بخوانید : نکات تمیز کردن مبلمان پارچه رنگ روشن
مبل شویی می تواند طراوت تازه ای به پارچه مبلمان بدهد و از انجاییکه پارچه ها قابل جداسازی نیستند، شستشوی انها با دقت و کیفیت بالا حائز اهمیت است.
مبل شویی با دستگاه های اسپری وکیوم و روش دریلی می تواند نتیجه ای ایده ال رقم بزند. اما این روش ها و ابزار ها به تنهایی کافی نیستند.
اهمیت مواد شوینده در مبل شویی
در ابتدا باید عرض کنیم که مواد شوینده در مبل شویی نقش اصلی را ایفا می کند. یعنی فقط شستشو با دستگاه های پیشرفته توسط سرویسکاران ماهر نمی تواند تضمین کننده پایان کار باشد.
مواد شوینده مختلفی در این پروسه به کار گرفته می شوند که بسیاری از انها دست ساز و برخی دیگر توسط شرکت های بزرگ تولید می شوند.
همه مبلمان به یک اندازه و به یک مقدار کثیف و لکه نمی شوند و هر شوینده ای نمی تواند برای کلیه این موارد ایده ال باشد. شوینده ها در این پروسه وظیفه دارند که لکه و کثیفی روی سطح پارچه را در خود حل نمایند.
همچنین برخی از پارچه ها به علت بافت و جنسی که دارند در برابر عوامل محیطی و مواد شیمیایی از خود حساسیت نشان می دهند و یا اینکه لکه بری انها بسیار سخت است. پارچه کتان، جیر و پنبه ای از جمله این پارچه ها هستند.
در اصل تهیه و استفاده از شوینده های درجه یک وظیفه مراکز ارائه دهنده این خدمات است. افزایش کیفیت و کاهش زمان شستشو مزیت استفاده از شوینده درجه یک برای سرویسکاران محسوب می شود.
نکات مهم در زمینه مواد شوینده مبل شویی
برخی از افرادی که به صورت غیر مجاز در این حوزه مشغول به فعالیت هستند از ترکیبات دست ساز مانند کلر و ریکا استفاده می کنند. این ترکیبات نیز لکه بری را انجام می دهند و با ایجاد کف زیاد نظر مشتری را به خود جلب می کنند.
شوینده تگزافن تحت هنکر المان رایج ترین شوینده در بین مراکز خدماتی معتبر است و رنگ ان بنفش می باشد که در مخزن دستگاه های اسپری وکیوم قابل مشاهده هستند.
به علت اینکه تنوع مواد شوینده بسیار زیاد است کیفیت مواد شوینده را تنها می توانید از روی لکه بری انها تشخیص دهید. برای اطمینان بیشتر می توانید توسط سشوار بخشی از پارچه مبلمان را خشک نمایید و با سایر بخش ها مقایسه کنید.
همچنین پارچه مبلمان زمانی که خیس هستند تمیزی را به طور کامل نشان نمی دهند. در برخی از پارچه این خیسی می تواند به صورت لکه ظاهر نمایان شوند.
بخوانید : چالش های مبل شویی و نکاتی که باید از حوزه بدانید
طرز استفاده مواد شوینده در روش های مختلف مبل شویی
اینکه چه مقدار مواد شوینده باید مصرف شود و نحوه ترزیق ان بر روی پارچه مبل به عوامل مختلفی بستگی دارد. درصد ترکیب مواد شوینده بیش از هر چیزی بستگی به میزان کثیفی مبلمان دارد. هر چه مبلمان کثیف تر باشند درصد ترکیب شوینده نیز افزایش می یابد.
در روش شستشو با دستگاه اسپری وکیوم شوینده درون مخزن مخصوص تعبیه شده در پشت مخزن جمع اوری ریخته می شود. مواد شوینده در حین شستشو توسط نازل مخصوص بر روی پارچه پمپ می شوند.
در این روش بلافاصله پس از ترزیق شوینده و لکه بری، ترکیب شوینده و لکه ها توسط پمپ مکنده به درون مخزن کشیده می شوند. عمل لکه بری تا زمانی که دیگر لکه ای روی پارچه نباشد ادامه می یابد.
در روش شستشوی مبل با دریل مواد شوینده درون سمپاش ریخته می شوند و با تزریق ان روی پارچه لکه بری توسط فرچه تعبیه شده بر روی دریل انجام می گیرد.
ایا مواد شوینده به بافت پارچه و محتوای داخلی مبل اسیب وارد می کنند؟
همه ما می دانیم که هر حوزه و تخصصی استاندارد و روش های اجرایی خاص خود را دارند. در صورتی که این استاندارد ها و پارامتر ها رعایت شوند پروسه در ایده ال ترین حالت ممکن صورت می گیرد.
اینکه مواد شوینده می تواند به بافت پارچه و محتوای داخلی ان مانند اسفنج ها اسیب برساند تنها در حالتی است که از مواد بی کیفیت توسط افراد غیر ماهر استفاده شود.
استفاده از ترکیبات دست ساز می تواند در دفعات زیاد برای برخی پارچه ها مناسب نباشد. برخی از پارچه ها بافت کاملا طبیعی دارند که در برابر شوینده های شیمیایی غیر استاندارد مقاومتی ندارند.
شوینده های استاندارد مانند تگزافن زیاد کف نمی کنند و لکه بری را تا عمق بافت پارچه انجام می دهند و به همین دلیل هیچ گونه اسیبی محتوای داخلی انها را تهدید نمی کند.
بدون دیدگاه