مبل شویی یا همان شستشوی مبلمان (Sofa Washing) یکی از روش های موثر جهت نظافت و حذف الاینده های موجود در سطح رویه و بافت پارچه مبل است. در این مقاله به بررسی نقش این خدمات در پاکیزگی رویه پارچه ای مبلمان خواهیم پرداخت.
منظور از الایندگی می تواند گرد و غبار، کثیفی و لکه انواع مواد چربی و غذایی باشد. این موارد می توانند زیبایی و لطافت هر نوع پارچه ای را از دیدگان پنهان نمایند. از این رو تمیزی و نظافت انها برای دارندگان انواع مبلمان از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است.
هدف از نظافت و شستشوی قسمت های پارچه ای رویه مبلمان احیای زیبایی و طراوت اولیه پارچه مبل و رفع بوی زننده برخی از لکه ها و کثیفی ها هستند. حال این کار می تواند به روش های قدیمی یا نوین امروزی صورت بگیرد.
در گذشته شستشوی مبل بسیار سخت انجام می گرفت و گاهی اسیب جدی به بافت و رنگ انها وارد می شده است. اکنون به کمک دستگاه و مواد شوینده می توان به رفع این کثیفی به بهترین شکل ممکن پرداخت و به نیاز نظافت و نگهداری مبل پاسخ مناسب داد.
عوامل موثر بر کیفیت پاکیزگی رویه پارچه ای مبلمان
عوامل موثر بر پاکیزگی مبلمان پس از شستشو در محل توسط مراکز خدماتی شامل موارد بسیاری می باشد. در این میان 4 پارامتر نقش زیادی بر این خدمات دارند و درجه پاکیزگی نهایی پارچه مبل به انها بستگی دارد.
بر اینکه بتوانیم به نتیجه مناسب برسیم باید به بررسی دقیق هر کدام از این پارامتر بپردازیم و اینکه هر کدام از انها دارای چه استاندارد هایی هستند را مورد بررسی قرار دهیم و به چالش بکشیم.
شرکت ارائه دهنده خدمات
اولین عاملی که می تواند تضمین کننده خدمات شستشوی مبلمان را در خانه به بهترین شکل ممکن باشد. مراکزی که تجربه و مهارت بالایی در زمینه این خدمات دارند، مناسب ترین گزینه به شمار می روند.
گاهی پیش می اید که شرایط به قدری ضرورت ایجاد می کند که نیاز به رفع لکه و شستشوی مبل در سریع ترین زمان ممکن را دارید. پیش از اینکه بخواهید اقدامی کنید حتما وقت بیشتری را به مطالعه و بررسی چالش های مطرح در این حوزه بپردازید تا به نکات انتخاب شرکت خدماتی معتبر برسید.
رعایت کلیه استانداردها و استفاده از مواد و دستگاه های پیشرفته روز بستگی به انتخاب شما دارد. تقاضای خدمات در ایام پایانی سال بسیار زیاد است و به همین دلیل حضور افراد غیر فنی و غیر مجاز در این ایام بسیار زیاد است.
تجهیزات شستشو
در رابطه با شستشوی رویه مبلمان در محل بیشتر تجهیزات درگیر هستند. هر چه این دستگاه ها پیشرفته تر باشند می توان به راحتی پاکیزگی نهایی پارچه مبل را تضمین کرد تا هیچ گونه اسیبی متوجه محتوای داخلی انها نگردد.
از ابتدای پیدایش خدمات مبل شویی در محل تجهیزات ان نیز دستخوش تغییرات زیادی شده است. به مرور زمان دستگاه ها استاندارد سازی شدند و معایب دستگاه های قبلی پوشش داده شد.
پارچه مبلمان در برابر سایش مقاومت بسیار پایینی دارند. دستگاه و ابزار الات استفاده شده باید به قدری استاندارد سازی شده باشند که کمترین درگیری را با بافت پارچه داشته باشند. استفاده از ابزارهای دستی مانند سیم ظرفشویی و حتی برخی از موارد دریل برای بافت پارچه مناسب نمی باشد.
هر چند دستگاه و ابزار الات نمی توانند نشانه دقیقی از اعتبار و مهارت سرویسکار باشند، تهیه ابزار و استفاده از انها به راحتی توسط افراد غیر فنی ممکن است. در برخی از موارد نیز پاکیزگی نهایی برای عملکرد دستگاه ها نیز بسیار مهم است.
برطرف کردن کثیفی و لکه های مبلمان معمولا با استفاده از خیس و نمناک کردن انها و سپس شستن و خشک کردن انها انجام می گیرد. دستگاه باید فرایند شستن و خشک کردن را به بهترین شکل انجام دهد. همانطور که نباید هیچ گونه لکه ای بر روی مبل نباید بماند، کف و مواد شوینده نیز باید به صورت کامل خشک شوند تا شوره یا سفیدک نزند.
مواد شوینده
مواد شوینده بیشترین تاثیر را در فرایند شستشو و لکه بری را دارد. شوینده های استفاده شده توسط شرکت ها باید دارای استانداردهای شستشوی مبلمان باشد. انتظار از بین بردن انواع لکه و کثیفی ها را نمی توان از هر نوع شوینده ای داشت.
مواد شوینده مبل شویی دارایی استاندارد هایی است که در کنار حفظ رنگ و بافت پارچه لکه بری را به بهترین شکل ممکن انجام می دهد. تگزاپون و شوینده های پارچه مبل که توسط شرکت های معتبر تولید و عرضه می شوند مناسب ترین گزینه هستند.
مواد شوینده خارجی می تواند لکه بری را ضمانت کند و برای انواع لکه ها کارساز باشد. شوینده تگزاپن که در نوع خود بی نظیر است زیرا با یکبار شستشو علاوه بر لکه بری، پاکیزگی پارچه ماندگاری زیادی دارد.
پس در نتیجه باید استفاده از مواد شوینده بدون هیچ گونه دانش فنی یا ازمون سنجی می تواند ریسک بالایی باشد. جالب است بدانید که استفاده از شوینده های ترکیبی و دست ساز در این حوزه رواج دارد و برخی از افراد و مراکز از این روش به شستشوی رویه مبلمان شما می پردازند.
نوع پارچه مبل
علاوه بر دستگاه ها و مواد شوینده باید به نوع پارچه نیز دقت شود که ایا می توان بر روی انها پروسه شستشو و لکه بری را انجام داد. برخی از پارچه ها در برابر لکه و چربی مقاومت چندانی ندارند و انها را به مرور زمان بخشی از بافت و رنگ خود می کنند.
همچنین پارچه های مخمل و سلطنتی که بر روی انها ظریف کاری انجام گرفته است، حساسیت بالایی را برای شستشو طلب می کنند. پس نمی توان با یک روش و ترفند شستشو را انجام داد.
سرویس کارانی که در این حوزه مشغول به کار هستند باید حتما دوره های لازم را سپری کرده باشند و با شناخت دقیق از انواع پارچه مبل به لکه بری و شستشوی انها بپردازند.
زیبایی و ارزش هر مبلمانی به پارچه ان وابسته است. هر گونه اسیب به بافت و رنگ پارچه مبلمان می تواند این موارد را به چالش بکشد و ارزش و اعتبار مبل بکاهد. سپردن مبلمان به دست افراد یا مراکز فنی که هیچ گونه اعتبار یا تعهدی ندارند ریسک بالایی را طلب می کند.
مقالات مرتبط :
بدون دیدگاه